Klussen is duur. Dat wil zeggen: voorwaarden scheppen om te kúnnen klussen vraagt om investeren. Voor vijf euro zijn bij doe-het-zelf-winkels pakketjes schroevendraaiers, tangen of kwasten te koop, maar die zijn doorgaans van een slechte kwaliteit en werken daardoor eerder ontmoedigend dan motiverend. Goed gereedschap loont, maar het is duur! Met een laag of minimum inkomen zijn bedragen voor goed gereedschap en goede materialen nauwelijks op te brengen. Maar gelukkig heeft Mevrouw Spijker een oplossing voor deze situatie bedacht: Spijkers&zo, een gereedschap- en materialenbank.

Het uitgangspunt is dat gereedschap en allerhande materialen een tweede leven krijgen. Er verdwijnt massa´s bouwmateriaal, verf, hang- en sluitwerk, kranen enz. enz. in de container die nog prima te gebruiken zijn. We willen gereedschap en materiaal zoveel mogelijk recyclen. Met Spijkers&zo geven wij gereedschap en allerhande klusmaterialen een tweede leven.

Spijkers&zo is bedoeld voor klussers met minimuminkomen, die een GelrePas hebben of een cursus bij ons volgen. Daarnaast voor organisaties met een maatschappelijke of ideële doelstelling.

Spijkers&zo gaat in 2018 van start. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.